سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تحلیل موضوعات اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی

تدریس افکار شیعه مدرن ایرانی در اتریش

تدریس افکار شیعه مدرن ایران در اتریش

پروفسور لولکر بیان کرد : " با توجه به تأثیر فرهنگ ایران از هند تا مصر در دوره‌های مختلف، وجود رشته ایران شناسی و تدریس افکار شیعه اهمیت پیدا می کند. "
به گزارش خبرآنلاین از روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، پروفسور لولکر در دیدار با علیرضا ملکیان رایزن فرهنگی ایران خبر از تاسیس برنامه درسی با موضوع "افکار شیعه مدرن ایران" در دانشکده خاورشناسی دانشگاه وین داد.

پروفسور لولکر رئیس بخش اسلام شناسی این دانشکده اظهار داشت: در دانشکده خاورشناسی دانشگاه وین رشته‌های ترک شناسی، عرب شناسی، اسلام شناسی و چین شناسی وجود دارد و یکی از حلقه‌های مفقوده آن رشته ایران شناسی است.

وی ادامه داد : با توجه به تأثیر فرهنگ ایران از هند تا مصر در دوره‌های مختلف، طبق صحبتی که با دکتر شوارتس رئیس انستیتو ایران شناسی وابسته به آکادمی علوم اتریش داشتیم با برشمردن اهمیت وجودی رشته ایران شناسی و اذعان ایشان به اهمیت این موضوع و گفتگویشان با آکادمی علوم اتریش در باره این موضوع، آکادمی علوم اتریش این قول را داده است که با پشتیبانی مالی خود گرایش جدید ایران شناسی را در دانشکده خاورشناسی دانشگاه وین پایه‌ریزی کند و دکتر شوارتس که خود قبلا در آمریکا استاد دانشگاه بوده مسئولیت تدریس این گرایش را در دانشگاه بعهده خواهد گرفت.این رشته شامل موضوعاتی نظیر تاریخ، فرهنگ، هنر و مذهب ایران خواهد بود.

پروفسور لولکر همچنین در خصوص رشته شیعه شناسی گفت: دکتر شوارتس در سال اول بخشی از دروس خود را به این موضوع اختصاص خواهد داد و در سال بعد چون برنامه جدیدی برای تدریس دروس اسلام شناسی در این دانشکده ارائه می‌گردد ما تلاش می‌کنیم که درسی را به نام افکار شیعه با موضوعاتی مثل شیعه مدرن در ایران، ملاصدرا، شیعه در لبنان و ... در این برنامه قرار دهیم و تلاش می‌کنیم که با ارائه سمینارهایی درباره شیعه و دعوت از اساتید ایرانی این گرایش را در رشته اسلام شناسی پایه گزاری کنیم که مسلما هزینه آن بعهده دانشکده خاور شناسی دانشگاه وین خواهد بود.

وی همچنین گفت: نکته مهم دیگر تدریس زبان فارسی است که متأسفانه اخیرا بخاطر کاهش بودجه دانشگاه، آموزش این زبان به دو ساعت در هفته کاهش یافته بود که امیدواریم با ایجاد این گرایش و با توجه به اهمیت زبان در فرهنگ، تعداد ساعات تدریس زبان فارسی در هفته افزایش یابد.